JOIN ME

Thursday, September 23, 2010

Rendang Ayam vs Udang


hamboi title tu mcm ganasz,,mcm kat wwe,,ahaks! Buat time raya pertama masak slpas blik solat sunat aidilfitri,, Sbenarnya kita guna perencah ready made jer jenama MAGGI 4 ayam tp kita suka-suki tukaq udang sbb tekak rakyat kat umah ni nk mkn so layan jer,,lgpun kt x prnh masak rendang,,alkisahnya,,ngehhhhhh

uwaaaaaahhhhhhh,konon'y mao smbung kemarin this entry tp lappy i buat perangaiiiiiiiiiiiiiiii... ini pun pinjam lappy my laling,,huhuhu..sabar2..ok layan resipi,,



RENDANG AYAM/DAGING(pes rendang MAGGI)
Bahan-bahan utama :

500gm ayam/daging
1 helai Daun kunyit*
2 helai Daun limau purut* -hiris halus
2 tangkai Serai* titik
800ml Santan
2 sudu besar Kerisik

Cara penyediaan :
i) Campurkan santan,pes rendang n kacau hingga mendidih
ii) masukkan ayam/daging,serai,kacau n masak hingga ayam/daging empuk n kuah mjadi pekat
iii) masukkan kerisik,daun kunyit n daun limau purut.kacau rata,,Siap..

JEFFIEMA

No comments:

Post a Comment