JOIN ME

Tuesday, June 18, 2013

KELAS KUIH-MUIH FROZEN (PAKEJ 2)

10jenis kuih-muih frozen siap di packing
assalamualaikum para pengunjung(eh ada pengunjung ka blog haku nie..?hihihi) korang jgn gelak nmpak gmbar ni tau maklum la aq blm brp nk terer lgi pegang kamera canggih-manggih nie,huhuhu..walaubgmnpun aq still trying to be good hokey,hihihi..nak d jdikn crita aq ikut kelas kuih-muih frozen(pakej 2) ni pd 25 Mac 2013 masa ni aq tgh sarat mengandung 8bulan(gigih sugus mak buyung time tu kan)..

 kuih kasturi/kuih kacang hijau
kmi seramai 4org shja masa tu kebiasaannya kata kak ita(sifu kitaorg ler) dia amik plg sikit 5-6org tp masa ni dia kna truskn jugak sbb dh tangguh slama seminggu gara-gara kes penceroboh kat lahad datu nun,ermm..

bbalik kpd klas kuih-muih frozen ni kmi bljar sbyk 10jenis kuih,wahh mmg byk la bw blik lgpn bley simpan slama 6bulan n bebas pengawet ni tau..lpas klas tu mmg mkn kuih frozen jer la ari2 kat rmh,hahaha..

kuih bom
klas bmula pd pukul 9am n bakhir pd 5pm..sorg demi sorg pljar d bg peluang utk memegang doh,mengadun,menguli,n membtk doh..ialah kan nnt bt d rmh sndri dh tau tekstur stp kuih-muih ni..mmg besh la sbb aq mmg suker sgt dgn kuih-muih ni,,hahaha..ada 2 kuih yg aq lupa nk snap iaitu samosa daging n apam gula gokey let see the other picture cekedaut..hahaha..


pau yg gebus inti kcg merah
putri ayu yg mmg ayu
cucur badak inti serunding udang mabeles2..











donat yang montoks,hihi..
sardin roll













how 2 gulung2 kulit samosa daging,hehehe..             






3 comments:

  1. assalamualaikum iema,
    kalau x keberatan utk share saya
    nak tanya cmne nak frozenkan kuih bom ye? goreng separuh masak. dulu ke atau terus goreng sampai masak betul baru frozenkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mamamya..

      maaf baru perasan komen sis...sya jarang sgt bukak blog...

      aah kna sparuh masak,toskn mnyak btul2 kring bru msukn dlm plastik & froz...

      harap membantu...

      Delete
  2. Assalamualaikum
    muar kat mana boleh belajar buat kuih frozen?

    ReplyDelete